FORNY ET TRÆMØBEL

En gang imellem bliver min kone og jeg enige om, at diverse møbler kan blive trættende at se på, så vi egentlig godt kunne tænke os, at vi fik noget nyt. Vi bliver dog oftest hurtige enige om møblet ikke fejler noget, andet end at udseendet ikke er så fikst i vores lille hjem. Jeg har selv været igang med en klat maling som kan gøre underværker, når det udføres ordentligt. Derfor har jeg lavet en lille guide til jer, så i også kan få glæde af jeres gamle møbler.

MATERIALELISTE

  • Et gammel træmøbel (massivt træ)
  • Sandpapir
  • Maling

SVÆRHEDSGRAD

1

KØB MATERIALE

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at slibe møblet af for gamle rester af lak og maling med sandpapiret. Det skal være grundigt så alt den gamle maling er væk. Er det et træmøbel uden maling, men som har slid af brug, som typisk kan være fedt og smudt fra mennesket berøring, skal du starte med at vaske møblet grundigt, hvorefter du sliber det let.
  2. Puds møblet af for træstøv, med en fugtig klud, og lad den tørre 100%
  3. Grund møblet med grunder i den farve du ønsker møblet i (en del gange) så det næsten dækker. Lad det tørre førend du evt. maler motiver eller mønstre på.
  4. Når grunderen er tør (se tørretid på grunderen) lakere du til sidst møblet med en blank, halvblank eller mat lak alt efter ønske.
  5. Lad møblet tørre ordentligt inden brug.

BONUS HINT

Laminat (som f.eks. mange køkkenskabslåger) er ikke så godt at male på, da det ikke holder i længden. Men hvis de virkelig trænger til en opfriskning (hvad mange gamle køkkener gør) så vask dem grundigt, slib godt, og giv hæftegrunder før den endelige maling.

Hæftegrunder: https://www.malgodt.dk/jotun-haeftegrunder?gclid=CMzWi864s9MCFY-HsgodRAAPlg