Derfor er Backgammon så Evigt Populært

Hver eneste dag bliver der født nye mennesker her på jorden, og mange af dem kommer til at vokse op, og blive til kreative skabere af nye ting. Det er ikke noget nyt: sådan har menneskeheden set ud i årevis. Det har ført til løsninger på rigtigt mange forskellige problemer, og gjort livet lettere. Det har også gjort tilværelsen betydeligt sjovere: bare se på alle de forskellige filn, TV-serier og spil vi kan underholde os selv med i dag. De var aldrig blevet til, hvis det ikke havde været for alle de kreative mennesker i verden, der satte sig for at skabe dem.

Det er altså slet ikke så underligt, at der er så mange sjove aktiviteter, man kan give sig til. Noget, der derimod er et stort mysterium, er at der stadig er gamle ting, der er ekstremt populære. Backgammon er eksempelvis et af de ældste brætspil vi overhovedet kender til. Man har fundet spor af Backgammon-spil der er næsten 5000 år gamle! Det vil sige, at menneskeheden har haft 5000 år, fyldt med kreative og geniale mennesker, til at finde på nye spil. Det har da også ført til en helt masse forskellige spil: bare kig på udvalget af brætspil og videospil i den nærmeste butik. Selv hvis du prøvede, ville du ikke kunne spille alle spil i verden, i så meget som 1 enkelt minut: der er simpelthen for mange af dem.

Men med så meget kreativitet, så mange forskellige spil at vælge imellem, og den konstante strøm af nye spil og kreative idéer… Hvordan kan det så være, at Backgammon stadig er så populært? Hvad er det ved Backgammon der gør, at vi stadig nyder at spille det i dag – 5000 år senere? Hvorfor vælger folk gang på gang at købe Backgammon frem for et af de 100 nye spil der udkom i år?

Det er faktisk ganske simpelt: Backgammon gør alting rigtigt. Det er et socialt spil, hvilket betyder at det er en ideel aktivitet til, at bruge tid sammen med dem vi holder af. Det bringer os tættere sammen, fordi vi kan samles om en aktivitet der er både sjov og udfordrende. Spillets tempo er ikke så langsomt, at man kommer til at kede sig, og ikke så hurtigt, at man ikke har tid til at snakke og hygge sig samtidig. Det har altså en perfekt balance.

Balancen finder vi også i den måde, at Backgammon kræver både strategi og held. Man kan løbende blive bedre til Backgammon, og det er noget der styrker hjernen og ens evne til at tænke strategisk. Samtidig er der dog tilpas meget held involveret til, at man aldrig kan vide sig sikker – og at selv begyndere kan være heldige at vinde, selv imod mere erfarne spillere.